Последната дума на технологиите е активният мълниеприемник

Мълнията е едно от чудесата на природата. Разрушителната й сила е показателна. Днес разполагаме с много и надеждни средства за противопоставяне на природните сили и мълнията не прави изключение.

Последната дума на технологиите е активният мълниеприемник. Диком ЕООД предлага на клиентите си активни мълниеприемници в mylniezashtita.eu, които са на конкурентни цени и с безкомпромисно качество. Фирмата е директен вносител на френски и испански системи за мълниезащита и работи по утвърдените стандарти в България и ЕС.

Активният мълниеприемник е предпочитана система за защита по много причини. На първо място той е последна дума на технологиите и предлага до 5-6 пъти по-надеждна защита от мълнии от конвенционалната( или както също е позната пасивна защита). Основното свойство на активния мълниеприемник е, че притежава йонизираща глава, която отчита промени в енергийното поле по време на буря и изпраща възходящ лидер към нискоходящия лидер от мълниеносния облак, което означава , че неутрализира мълнията още преди да е достигнала до него т.е. на около 300 м над главата на приемника. Разбира се, мълниеприемниците с изпреварващо действие имат един или повече токоотвода, които са заземени.
Последната дума на технологиите е активният мълниеприемник
От Диком предлагат изготвяне на индивидуални проекти и инженерингови проучвания за всяка поръчка, така че да бъдат покрити всички изисквания и на клиента да бъде предложено най-добрата оферта. Фирмата предлага и конвенционални системи за защита и препоръки кой от двата вида мълниезащита да изберете (активна или пасивна защита)според вида на обекта.Разбира се, не на последно място, се взима предвид и дългата гаранция, която имат активните мълниеприемници. А като бонус, но който не е за пренебрегване, трябва да отчетем и естетически издържания вид на активните мълниеприемници, както и по-кратките срокове за монтаж и по-малкия разход на материали, които се явяват и едни от основните параметри, оказващи влияние при избора на този вид мълниезащита. Погрижете се за вашата безопасност още сега от надежден партньор с опит.