Превъзходни рецепти за приготвяне на свинско контрафиле и гърди

Месарница в София разкрива как се готви свинското месо

Готвенето на всяко месо си има своите тайни, но може би свинското месо е едно от месата, които най-много затрудняват неопитните готвачи. Ако желаете да сготвите това месо така, както обичате да ви го сервират в ресторант, се възползвайте от рецептите, предложени от една месарница в София, която ще ни разкрие тайните на приготвянето му. За да постигнете желания резултат, трябва да следвате всички инструкции от рецептите.

Мариновано свинско контрафиле – рецепта от месарница в София

Необходимите съставки за приготвянето на тази рецепта за цялото семейство включват 700 до 900 гр. свинско филе, 3 суп. лъжици масло, моркови, лук и чесън, а за подправки се използват дафинов лист, черен пипер, бахар и оцет.

За направата на маринатата смесете всички продукти без маслото и месото и ги варите на тих огън в продължение на 15 минути. Оставете настрана да изстине, след което потопете в нея свинското филе, което да е почистено от мазнини и ципи. Месото трябва да престои в маринатата от 12 до 24 часа, охладено в хладилник.

Когато вече е добре мариновано, поставете филето в тава и залейте с маслото. Добавете малко и от маринатата и печете в умерена фурна, като от време на време го заливате с течността. Гарнитурата е по ваш избор, но всяка зелена салата изключително върви с това ястие.

Мариновани свински гърди на скара – рецепта от месарница в София

Рецептата на една месарница в София разкрива как се готвят и обезкостени свински гърди. Трябва да ги нарежете на парчета с дебелина един сантиметър, след което ги поставяте в найлонов плик, който се залива с марината. Маринатата се приготвя от следните съставки: кленов сироп, соев сос, уиски, зехтин, чесън, черен и червен пипер, горчица и подправки по желание, като лук, кимион, чубрица, розмарин, салвия и други. След смесването на тези съставки, маринатата се втрива в месото и се поставя хладилник за през нощта в найлоновия плик.

Изважда се предварително, за да не го печете студено и се пече върху загрята скара в продължение на 2-3 минути от всяка страна.

Поднася се престояло поне 5 мин след печене с чаша студена бира.