Къде, освен в София се прави тест с детектор на лъжата?

Какво представлява полиграфът и надежден ли е той за определяне на истината?

Този интересен уред, който преди срещахме основно по телевизията в различните криминални филми, вече може да се види и у нас, както и да се използва свободно. Къде, освен в София се прави тест с детектор на лъжата? Центърът за психофизиологични изследвания „Детектор на лъжата“, работи, както в столицата, така и в Пловдив, Враца и други градове. За какво най-често се използва методът? Можете да използвате метода, както за лични, така и за професионални цели, при съмнения в нечии твърдения или за разкриване на кражба, измама или корупция, а и за откриване на насилие.

Къде, освен в София се прави тест с детектор на лъжата?

Често се използва при големите компании или фирмите, в които рискът от измама е доста висок. Когато повече хора работят на едно място, не винаги е лесно да се определи който е основният извършител, за това се използва методът с полиграф. Има и компании, които използват метода при входящите интервюта за работа, както и като и периодично, като превантивна мярка. Уличаването на замесените лица в дадено деяние се случва в рамките на няколко часа. Самият тест трае обикновено два часа, като според сложността на казуса може и да продължи по-дълго.

Изследването с детектор на лъжата в София в Detector-na-lajata.com, показва не само кой е прекият извършител на даденото деяние, но и съдействащите лица, както и тези, които са знаели за неговия план. По отношение на извършено насилие, полиграфът може да покаже и кой е насилникът, и дали потърпевшото лице не го укрива, което е една не малка възможност. Какво представлява самият полиграф и как отчита истината? Това е уред, който измерва измененията в дишането, сърдечната дейност и проводимостта на кожата, които настъпват по време на тестовите въпроси. Движенията, които се отчитат от датчиците, се изобразяват на графиката и на база известните отклонения при изричане на лъжа, се прави съответното заключение.

За финалните резултати се разчита, както на опитен анализатор, така и на експертното мнение на специалисти от Assess – България, Backster – САЩ и APA (Американската Полиграфска Асоциация). Експерти следят за провеждането и на самото изследване, както и за стриктното спазване на метода Backster. С детектор на лъжата в София, можете да си спестите много ядове и безсънни нощи, особено, ако нямате конкретни доказателства по темата. въпреки, че съмненията ви могат да се окажат неоснователни, то откриването на истината ще внесе спокойствие и ще разреши случая. Ако ситуацията касае близки хора, то с детектора на лъжата могат да се избегнат големи неприятности със съдилища и т.н.

Къде, освен в София се прави тест с детектор на лъжата?

Можем ли да подведен детектор на лъжата, ако сме с високо кръвно или поради стрес от самото изследване? Имайки предвид, че самият тест би предизвикал известно напрежение, като сърцебиене или високо кръвно, много хора се притесняват от това, като показател, който може да ги уличи неправомерно. Добре е да се има предвид, че това са излишни притеснения, първо защото изследването се базира на друг вид показатели, и второ – има предварително интервю, което цели да запознае участниците с метода. Тази предтестова среща запознава и специалистите с начина, по който изследващото лице реагира на полиграфа, както и как е добре да се оформят въпросите. Важно е целият тест да бъде добре разбираем за изследваното лице и то да може да отговори на всеки въпрос еднозначно. Тестът е доброволен и се провежда само след писменото съгласие на изследваното лице. За повече въпроси и подробносит по темата за детектора на лъжата в София и други градове, вижте в Detector-na-lajata.com и изберете дали да се оставите на съмненията в някого да изместят съня ви.